nagyon jól néz ki én is kifogom próbálni
Hozzávalók:
· 1 db konyhakész csirke
· 3-4 szál sárgarépa
· 2 fej lila hagyma
· 1 fej vöröshagyma
· 1 szál póréhagyma
· 2 db kápia paprika
· 2 db hegyes erős paprika
· 1 fej brokkoli
· 1 cs. szár zeller
· 20 dkg kelbimbó
· 1 tk. szárnyas fűszerkeverék
· 1 mk. őrölt bors
· 1 csipet őrölt kömény
· 1 csipet cayenne-i bors
· só ízlés szerint
· 5 cl olíva olaj
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A csirkét a hátán átvágtam, kiterítettem majd megsóztam.. A fűszereket elkeverjük az olíva olajjal és bedörzsöljük vele a csirke mindkét oldalát.
A zöldségeket egy tepsibe terítjük, rátesszük a kiterített csirkét, kb. egy deciliter vizet öntünk alá és alufóliával lefóliázzuk.
A tepsit sütőbe tesszük és közepes lángon egy órát sütjük. Levesszük a fóliát és szép pirosra sütjük.
Köretnek a vele sült zöldségeket tálaltam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.