Hozzávalók: 4 db. kacsacomb, majoranna, só, bors, keveréke, ízlés szerint,
Körethez:1 kg. újkrumpli,négybe vágva egy marok cukorborsó, 3 szál sárgarépa hosszú csíkokra vágva, só,1zöldpaprika karikára vágva,1 hagymanégy darabra vágva.ha van 1 db. paradicsom,/nekem nem volt/
Elkészítés:A cseréptálat fél órát vízbe áztassuk be. A combokat beírdalom, az összekevert fűszerrel jól beszórom, és a bőrével lefelé cseréptálba teszem. A sütőt 200 fokra kapcsolom, majd jó fél órát tető alatt sütöm a combokat. Hústűvel megbököm, és ha már könnyen kihúzható a tű beleteszem a feldarabolt köretnek valót. Ha netán zsíros a kacsa öntsünk le a zsírjából.Amikor elfőtte a levét levesszük a tetőt, és pirosra sütjük. Én párolt káposztát csináltam hozzá.
Káposzta készítése? a káposztát legyalulom, besózom. Míg áll a sóban, vizet fórralok, és leöntöm a káposztát.Leszűröm. Kevés zsiradékon 1 hagymát üvegesre párolok, majd a leszűrt káposztát beleteszem. Fedő alatt puhára párolom. Teszek rá kevés ecetet, ez lehet ízlés szerint, ki milyen savanyúan szereti.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.