· 1 kg vegyes leveszöldség (sárgarépa, fehérrépa zeller , karalábé borsó)
· Ezúttal mirelit vegyes zöldséget használtam
· 2 evőkanál olaj
· 1 csipet őrölt bors
· 1 tk ételízesítő
· 1 tk vágott petrezselyemzöld
· 1 maréknyi leves tészta
· 1 tk liszt
· 1 tk piros paprika
· 1 tk só
A megtisztított zöldségeket felkockázom, és az olajon megforgatva, ételízesítővel megszórva lefedem, és hagyom párolódni.
Mivel most mirelit zöldségem volt ezért a lisztet picit dinsztelem az olajon félrehúzva beleteszem a pirospaprikát és felengedem vízzel és így teszem bele a zöldségeket .
Amikor már majdnem megpuhultak, megszórom az őrölt borssal, sóval majd felengedem még annyi vízzel, hogy leves legyen belőle.
Szórok még rá ételízesítőt vagy beledobok 1 leveskockát, és megvárom, míg felfő.
Egyébként a végén tenném bele a rántást.
A Mirelit zöldség hamarabb megfő .
Legvégén beledobok egy maréknyi leves tésztát mindegy milyen és készre főzöm a levest.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.