Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Zöldborsós-rizs

felvitel dátuma: 2011-06-24 14:58:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1673
részletes recept
Zöldborsós-rizs
Hozzávalók 3 személyre:

80dkg zöldborsó

2 szál sárgarépa

2 fej hagyma

30dkg rizs

1 csokor petrezselyem

Vegeta, cukor

Bors, olaj

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:

A rizst 1-2 órára beáztatjuk hideg vízbe.

 A hagymákat apróra vágjuk és olajon,kevés vízzel megdínszteljük.

Hozzáadjuk a zöldborsót,az kockára vágott répát,a petrezselymet.

Fűszerezzük,és vízzel felöntve,fedő alatt puhára pároljuk (nem baj,ha marad leve).

Amikor minden megpuhult,hozzárakjuk a rizs,megint felöntjük vízzel,fűszerezzük,és fedő alatt puhára főzzük (figyelve a víz mannyiségére,időnként megkeverve).

Ha kész,elzárjuk a gázt,és fedő alatt hagyjuk pihenni kb.10-15 percig.

Sült hús mellé remek köret,de magában is finom étel.

Jó étvágyat!!!

Szakács: Timi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*