80dkg zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 fej hagyma
30dkg rizs
1 csokor petrezselyem
Vegeta, cukor
Bors, olaj
A rizst 1-2 órára beáztatjuk hideg vízbe.
A hagymákat apróra vágjuk és olajon,kevés vízzel megdínszteljük.
Hozzáadjuk a zöldborsót,az kockára vágott répát,a petrezselymet.
Fűszerezzük,és vízzel felöntve,fedő alatt puhára pároljuk (nem baj,ha marad leve).
Amikor minden megpuhult,hozzárakjuk a rizs,megint felöntjük vízzel,fűszerezzük,és fedő alatt puhára főzzük (figyelve a víz mannyiségére,időnként megkeverve).
Ha kész,elzárjuk a gázt,és fedő alatt hagyjuk pihenni kb.10-15 percig.
Sült hús mellé remek köret,de magában is finom étel.
Jó étvágyat!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.