ez nagyooon guszta,es mar rotyog is a zuzaporkolt,ez lesz a mai ebedunk:)) koszonom az otletet
60 dkg zuza
20 dkg zöldborsó
zsír vagy olaj
1 nagy fej hagyma
porpaprika
1 ek édesanna (nyáron 1db paprika)
borsónyi erőspista vagy csípős pirosarany
0,5 dl paradicsomlé (nyáron 1 paradicsom)
só,bors,őröltkömény ízlés szerint
A nokedlihez:
6 ek liszt
3db tojás
pici víz,
kapor,(mennyisége ízlés szerint)
só vagy delikát
A hagymát kevés zsiradékon megpárolom.
Mehet bele a kömény,bors,ezzel picit átforgatom,majd ráteszem a porpaprikát.
Ezután az édesannát,erőspistát és végül a paradicsomlét.
Összeforralom és mehet rá a megtisztított,feldarabolt zuza.
Sózom,felöntom vízzel és majdnem készrefőzömAz utolsó 15percre (attól függ,mennyire zsenge) hozzáteszem a zöldborsót és készre főzöm.
A nokedlihez összekeverem a liszttel a kaprot,sózom,hozzáütöm a tojást,és annyi vizet amennyit kíván.
Simára keverem és nokedliszaggatón átnyomva,lobogó vízben kifőzöm.
Ennyi erőspistától csak pikáns lesz,ha valaki csípősebben szereti,többet tegyen bele!
Kovászos,vagy ecetes uborkával tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.