Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 26 szombat Ervin, Aida névnapja

Főoldal » Közepes » Zöldborsós sertéspörkölt krumpli gombóccal

felvitel dátuma: 2015-07-29 09:41:44       mai nézettség: 2       nézettség: 2040
részletes recept
Zöldborsós sertéspörkölt krumpli gombóccal
Hozzávalók 6 személyre:

·         800 g  sertés lapocka

·         150 g  (1 nagyobb fej) vöröshagyma

·         kb. 10 ek étolaj

·         3 gerezd fokhagyma

·         4 tk pirospaprika

·         1 mk erős pirospaprika

·         1 mk őrölt kömény

·         kb. 1 tk i

·         ½ kg zöldborsó

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:
  • A húst megtisztítjuk, az esetleges nagyon zsíros részeket levágjuk, és a húst kockára vágjuk. A vöröshagymát apróra felvágjuk.
  • Az olajat megforrósítjuk, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne, majd levesszük a tűzről. Hozzátesszük a pirospaprikákat, kb. 1/2 dl vizet öntünk bele, és visszatesszük a tűzre.
  • Azonnal beletesszük a húst, nagy lángon kavargatva pirítjuk, míg összeugranak, kissé megzsugorodnak a húskockák
  • Közben beletesszük az apróra vágott fokhagymátnem nyomjuk át, felkockázzuk, így sokkal jobb íze van,megsózzuk, és megszórjuk az őrölt köménnyel is.Mikor a hús félig puha belerakjuk a zöldborsót mert annak nem kell sok idő
  • Ha nagyon pirulna, apránként kis adag vízzel mindig felöntjük.
  • Végül, amint szép egyforma állagúak a húskockák, felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy épp ellepje.
  • Lefedjük, és kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
  • Hozzá Bakonyi krumpli gombócot tálaltam
  • Ennek  a receptje

 

http://www.receptlap.hu/recept/krumpli_gomboc_bakonyi_modra__9197

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*