Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Hús ételek receptek » Zöldborsós csirkemell

felvitel dátuma: 2011-07-07 13:25:05       mai nézettség: 1       nézettség: 2969
részletes recept
Zöldborsós csirkemell
Hozzávalók 4 személyre:

Ezt én úgy szoktam készíteni, hogy a krumplit is belefőzöm és az nálunk a köret hozzá.

  • 50 dkg csirkemellfilé apró kockákra vágva
  • 2 fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • kb. 20 dkg zsenge zöldborsó (lehet idény, lehet fagyasztott, vagy üveges)
  • 4-5 szem burgonya
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • , bors, pici zsír
  • 1-2 kk. tört pirospaprika
  • pici pirosarany ízesíteni
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

A hagymát megpucolom és apró kokcákra felvágom. Kevés zsíradékon megpirítom, közben belekockázom a paprikát és együtt piritom üvegesre. Félreteszem és kis , tört pirospaprikával összekeverem, nagyon pici vizet öntök rá és beleteszem a már felkockázott csirkemellfilét. Jól összekeverem és pár percig főzöm fedő alatt, amíg a húsnak fehér színe lesz. Majd öntök hozzá egy kevés levet és beleteszek egy kis apróra vágott paradicsomot és a zöldborsót. Pár perc múlva a már megpucolt, kockára vagy hasábra vágott burgonyát is beleteszem és főzöm együtt. Közben megkóstolom és teszek hozzá még fűszert, ami még szükséges, , vagy bors, egy kevés pirosaranyat. Kb. 35-40 perc alat készre főzöm.

Nálunk a gyerekek szeretik így enni üresbe, de lehet hozzá nokedlit készíteni, vagy savanyúságot is enni.

Szakács:


Film link: http://henimodernkonyhaja.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*