Ezt én úgy szoktam készíteni, hogy a krumplit is belefőzöm és az nálunk a köret hozzá.
A hagymát megpucolom és apró kokcákra felvágom. Kevés zsíradékon megpirítom, közben belekockázom a paprikát és együtt piritom üvegesre. Félreteszem és kis só, tört pirospaprikával összekeverem, nagyon pici vizet öntök rá és beleteszem a már felkockázott csirkemellfilét. Jól összekeverem és pár percig főzöm fedő alatt, amíg a húsnak fehér színe lesz. Majd öntök hozzá egy kevés levet és beleteszek egy kis apróra vágott paradicsomot és a zöldborsót. Pár perc múlva a már megpucolt, kockára vagy hasábra vágott burgonyát is beleteszem és főzöm együtt. Közben megkóstolom és teszek hozzá még fűszert, ami még szükséges, só, vagy bors, egy kevés pirosaranyat. Kb. 35-40 perc alat készre főzöm.
Nálunk a gyerekek szeretik így enni üresbe, de lehet hozzá nokedlit készíteni, vagy savanyúságot is enni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.