35-40 dkg zöldborsó /lehet fagyasztott is/
1-2 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír
2 kisebb sárgarépa
két kisebb krumpli
2 dkg liszt
só
víz 1 ½-2 l
1 evőkanál cukor /elhagyható/
pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/
a galuskához:
1 tojás
liszt
só
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük.
Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízzel csomómentesre keverjük.
Adunk hozzá pirospaprikát, majd a többi vízzel felöntjük és az apró kockára vágott krumplit hozzáadva főzzük 15-20 percig.
Ez idő alatt összeállítjuk a nokedli tésztát, majd a már megfőtt levesbe apró galuskákat szaggatunk.
Akkor kész, ha a galuskák feljöttek a leves tetejére.
Levesszük a tűzről, majd megszórjuk a petrezselyemmel és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.