Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » zöldborsóleves

felvitel dátuma: 2011-11-18 22:20:04       mai nézettség: 1       nézettség: 1567
részletes recept
zöldborsóleves
Hozzávalók 4 személyre:

35-40 dkg zöldborsó /lehet fagyasztott is/
1-2 evőkanál olaj, vagy diónyi zsír
2 kisebb sárgarépa
két kisebb krumpli
2 dkg liszt

víz 1 ½-2 l
1 evőkanál cukor /elhagyható/
pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/
a galuskához:
1 tojás
liszt


A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 5 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A borsót és a répát a zsiradékkal, sóval, cukorral párolni kezdjük.
Ha a saját leve elpárolgott hozzáadjuk a lisztet és néhány percig pirítjuk /stauboljuk/ majd először kevés vízzel csomómentesre keverjük.
Adunk hozzá pirospaprikát, majd a többi vízzel felöntjük és az apró kockára vágott krumplit hozzáadva főzzük 15-20 percig.
Ez idő alatt összeállítjuk a nokedli tésztát, majd a már megfőtt levesbe apró galuskákat szaggatunk.
Akkor kész, ha a galuskák feljöttek a leves tetejére.
Levesszük a tűzről, majd megszórjuk a petrezselyemmel és tálaljuk.

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*