Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 27 vasárnap Zita, Mariann névnapja

Főoldal » Zöldborsófőzelék tavasziasan burgonyával

felvitel dátuma: 2013-02-28 15:46:59       mai nézettség: 16       nézettség: 9012
részletes recept
Zöldborsófőzelék  tavasziasan burgonyával
Hozzávalók 6 személyre:

 

·         70dkg  zöldborsó

·         30dkg burgonya

·         3 ev k napraforgó olaj

·         1 tk pirospaprika

·         2 csk liszt

·         2-3 ev k cukor  ,ha édesebben szeret i valaki  akkor több is lehet

·         1 tk

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

 

1.    A borsót annyi vízben feltesszük főni, ami éppen ellepi, a megtísztitott kockára vágott burgonyával együtt .Amikor már megpuhult, az olajon rántást készítünk.

2.    Amikor a liszt megpirult, lehúzzuk a lángról, és hozzáadjuk a pirospaprikát .Berántjuk az immáron puha főzött borsó és krumpli  elegyet , Folyamatos keveréssel adagoljuk hozzá a rántást így nem lesz csomós ,1-2 percig kevergetjük, amíg újra felforr.A végén rakom bele a sót és cukrot  ,beízesítem  és kész a finom főzelék  .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*