50 dkg borsó
4 dkg vaj
2 evőkanál liszt
5 dl tej
1 kiskanál cukor
1 csokor petrezselyem
só bors ízlés szerint
A vajat egy lábasban felolvasztjuk,rátesszük a borsót,kicsit megsózzuk és lefedve,saját levében,majdnem puhára pároljuk.
Ezután zsírjára visszasütjük,tűzről lehúzva rászórjuk a lisztet,majd 1 percig kevergetve pirítjuk.
Azután tovább kevergetve hozzáadjuk a tejet.
Felforraljuk,cukorral,borssal ízesítjük és a felaprított petrezselymet hozzáadva még 4 percig főzzük.
Én feltétnek grillezett csírkemellet adok.
Jó étvágyat hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.