Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Zöldborsó leves zúzával

felvitel dátuma: 2014-07-18 10:41:50       mai nézettség: 2       nézettség: 2119
részletes recept
Zöldborsó leves zúzával
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg zúza
1 ek kacsa vagy libazsír
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
30 dkg zöldborsó
1 szál zellerzöld
1 ek finomliszt
1 kávéskanál pirospaprika
1 db paprika
1 db paradicsom
5 dkg vaj
1 db tojás
2 ek rétesliszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 ízlés szerint
1 ízlés szerint ételízesítő
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:
A csirkezúzát megtisztítom, feldarabolom, és egy fazékban, a zsíron megdinsztelem
Hozzáadom a kockára vágott répákat, a zöldborsót, majd tovább dinsztelem.
Ezután megszórom finomliszttel, elkeverem, egy kicsit pirítom, rászórom a pirospaprikát, és felöntöm 1 liter vízzel.
Beleteszem az ételízesítőt, az egészben hagyott vöröshagymát és fokhagymát, a zellerzöldet, a félbevágott paprikát és paradicsomot, majd ízlés szerint sózom.
Felforralom, majd lassú tűzön, 30 percig főzöm.
A réteslisztből, tojásból és vajból, az apróra vágott petrezselyemzöld felével, kevés sóval, lágy galuskatésztát keverek, majd a forrásban lévő levesbe szaggatom. 5 perc lassú forralással, készre főzöm.
Tálalás előtt, kiveszem belőle a vöröshagymát, és megszórom a maradék petrezselyemzölddel.
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*