Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Zöldborsó leves vajgaluskával

felvitel dátuma: 2011-03-11 17:40:23       mai nézettség: 1       nézettség: 4352
részletes recept
Zöldborsó leves vajgaluskával
Hozzávalók 4 személyre:

- Kb. fél kg bármilyen leveshús

- 25 dkg vegyes leveszöldség

- 25 dkg fejtett zöldborsó (lehet mirelit is)

- 3 dkg vaj

- 1 tojás

- liszt

- petrezselyemzöld

- só, bors

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Ezt az ételt azért jelölöm a maradék ételek között is, mert bármilyen bármilyen leveshús, csont felhasználható hozzá, pl. karajcsont, a tarja csontja, csirkeaprólék, stb.

A képen lévő csirke aprólék felhasználásával készült.

A megtisztított leveszöldséget beleteszem a 20 cm-es párolóbetét aljára, ráteszem a megmosott leveshúst. Az egészet belengedem a 20 cm-es, 4,5 l-es AMC edénybe. Max. az edény füléig töltöm vízzel, sózom, borsozom, lefedem a gyorsfőzőfedővel és annak lezárásától a hús típusának megfelelő főzési időt számítok. (Marhahús esetében 25 perc, sertésnél 20 perc, tyúk: 15 perc, csirke 10 perc.) Lezárásig magas hőfokon melegítem, majd lezárás után a legkisebb fokozatra állítom a hőforrást és még így is vigyázok, hogy ne melegedjen túl. A főzési idő letelte után az edényt félreteszem és hagyom, hogy a fedő elengedje a nyomást. Ekkor leveszem az edényről, villával kiemelem a párolóbetétet, tálra teszem - ezzel le van szűrve a leves. A húst és a zöldséget egyszerűen elfogyasztjuk.

A visszamaradt húslevesből kiveszek kb. egy liternyit, kisebb edénybe öntöm, beleteszem a zöldborsót és közepes hőfokon lassan főzöm benne. Nem hagyom forrni - AMC edényben ez nagyon könnyen megoldható. Közben elkészítem a vajgaluskát. A vajat elkeverem a tojással és annyi lisztet adok hozzá, hogy könnyen kezelhető, galuka tésztát kapjak. Sózom, frissen vágott zöldpetrezselymet adok hozzá, és beleszaggatom a tűzhelyen lévő levesbe. Ráteszem a fedőt, elzárom a hőforrást és megvárom, amíg a visiotherm jelzése a főzési tartomány alá esik. Tálba töltöm, hozzáadom a többi levest és tálalom.

Szakács: Zsuzsa


Film link: www.amcrajongok.5mp.eu

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*