1/2 kg darált hús, 30 dkg gomba, 4 szelet kenyér vagy 2 db szikkadt zsemle, 2 db tojás, 4db főtt tojás, kb.20 dkg bacon szalonna,fűszerek ízlés szerint ( piros paprika,fokhagyma, só,bors, száritott v.friss petrezselyem) 2 db hagyma., ízlés szerint reszelt parmezán sajt ( füstőlt reszelt sajt is lehet)
A hagymát apróra vágva ledinsztelem majd a gombával lepárolom.Ízesitem majd ha kihült a darált húshoz keverem.A húshoz hozzá adom az ásztatott zsemlét fűszereket párolt gombát és jól össze gyurom. Szalonnával kibélelt formába rakom és a közepébe bele nyomom a főtt tojásokat.kb.1 órát közepes lángon gáz sütőben sütőm.A szalonna kissé rest lesz.
A zöld borsot kevés olajon füszerezem és lepárolom.Kevés víz hozzá adásával puhára párolom.1 evőkanál étkezési keményitővel elkevert tejjel feleresztem majd tej hozzá adásával fel forralom.Petrezselyemmel és 1 kis kanál cukorral ízesitem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.