50 dkg friss zöldbab / vagy fagyasztott is lehet /
25 dkg lencse
4 babérlevel
egy fej hagyma
4 gerezd foghagyma
csipetnyi só, bors
4 - 5 kanál teljes kiörlésü rozsliszt vagy tönkölybúzaliszt
2 dcl szójatejszínnel / vagy 10% os fözötejszínnel /
petrezselyemzöld és újhagyma díszítéshez
5 dkg diétás csirkesonka
Fél kg friss zöldbabot / vagy fagyasztott is lehet / leöblítünk, majd egy fazékba vizet engedünk és 25 dkg lencsét miután jól megmostunk beleszórjuk és adunk hozzá 4 babérlevelet, egy fej hagymát és 4 gerezd foghagymát, sót, borsot, s feltesszük fözni.
10 perc után a zöldbabot is kisebb darabokra vágva hozzáadjuk.
Ha kell, akkor pici vízzel mindíg pótolhatjuk.
Amikor készre fött, a hagymát, foghagymát és a babérleveleket kivesszük és egy tálban elkeverünk 4 - 5 kanál teljes kiörlésü rozslisztet vagy tönkölybúzalisztet 2 dcl szójatejszínnel / vagy 10% os fözötejszínnel /, picit forraljuk míg be nem sürüsödik. Amikor kész, tálaljuk.
A tetejét petrezselyemzölddel és újhagymacsíkokkal díszíthetjük.
Pici szójatejszínnel locsoljuk.
Köretként diétás csirkesonkát vékonyra szeletelek és friss borssal szórom meg.
Nagyon finom, akár hidegen is
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.