Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Zöldbabos lecsó

felvitel dátuma: 2011-07-20 16:02:21       mai nézettség: 2       nézettség: 2926
részletes recept
Zöldbabos lecsó
Hozzávalók 2 személyre:

4 db paprika

3 db paradicsom

1 maréknyi zölbab

1 nagy hagyma

extraszűz olivaolaj

chili

bazsalikom

1-2 gerezd fokhagyma

víz

1 db tojás személyenként

petrezselyem

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
  1. A hozzávalókat alaposan megmossuk.
  2. A hozzávalókat összevágjuk. (A ki nem szereti a lecsóban a paradicsom bőrét, pár pillalanra tegye forró vízbe és húzza le.)
  3. A hagymát az olajon meghervasztjuk, majd
  4. Hozzáadjuk a babot, egy pici vizet, csipet sót és pároljuk. Amikor már majdnem olyan puha, ahogy szeretjük,
  5.  hozzáadjuk a paprikát és folytatjuk a dinsztelést, kicsit sózzuk.
  6. Hozzáadjuk a paradicsomot kevés bazsalikomot, fokhagymát és készre főzzük.
  7. Közben a tojásokat megfőzzük (keményre), leszedjük a héját és hosszában elnegyedeljük.

 

Tojással, friss petrezselyemmel tálaljuk.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 szendreiandrasne@citromail.hu 2011 július 21

Aki szereti a lecsót annak mind egy hogy mivel készíti el ezt is kipróbáljuk.Több fajta körítéssel szoktam én is készíteni / tarhonyával,rizzsel/ Mind kettővel nagyon finom.Üdv Margó

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*