Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 2 péntek Zsigmond, Atanáz névnapja

Főoldal » Zöldbableves túrós galuskával

felvitel dátuma: 2016-04-18 16:51:56       mai nézettség: 2       nézettség: 773
részletes recept
Zöldbableves túrós galuskával
Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg zöldbab

2 evőkanál olaj

2 db sárgarépa

1 db gyökér

1 db zöldségleves kocka

2 dl tejföl

2 evőkanál liszt

bors

citromlé

Kapros túrógaluskához:

25 dkg túró

1 csokor kapor

1 db tojás

3 evőkanál búzadara

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

A leveszöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljukolajon megpirítjuk majd felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, beleszórjuk  a zöldbabot és néhány percig pároljuk a zöldségeket. Ezután felöntjük vízzel és belerakjuk a leves kockát és puhára pároljuk . Közben elkészítjük a galuskát.

A túrót összetörjük villával, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, tojást és a 3 evőkanál búzadarát és egy kevés sót.

Vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és amikor felúsznak a tetejére akkor tejfölös lisztes habarással besűrítjük a levest. Tálalás előtt fél citrom levével és apróra vágott kaporral ízesítjük.

Szakács: Nagynékati


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*