50 dkg zöldbab
2 evőkanál olaj
2 db sárgarépa
1 db gyökér
1 db zöldségleves kocka
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
só
bors
citromlé
Kapros túrógaluskához:
25 dkg túró
1 csokor kapor
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
A leveszöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk, olajon megpirítjuk majd felöntjük kb. 1,5 dl vízzel, beleszórjuk a zöldbabot és néhány percig pároljuk a zöldségeket. Ezután felöntjük vízzel és belerakjuk a leves kockát és puhára pároljuk . Közben elkészítjük a galuskát.
A túrót összetörjük villával, hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, tojást és a 3 evőkanál búzadarát és egy kevés sót.
Vízbe mártott kanállal galuskákat szaggatunk a levesbe és amikor felúsznak a tetejére akkor tejfölös lisztes habarással besűrítjük a levest. Tálalás előtt fél citrom levével és apróra vágott kaporral ízesítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.