1 kg zöldbab
25 dkg. fejtett bab
1 db vöröshagyma
2 db. fokhagyma
1 tk. pirospaprika
jó csipet petrezselyemzöld
jó csipet zellerzöld
jó csipet friss kapor
só
3 ek. olaj
3 ek. liszt
kb.2 dl. tej
kb. 3-4 tejföl
kevés ételecet
A zsenge babot sós vízben tegyük fel főni, rakjuk bele a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát, a petrezselyem, zeller, kapor levelet és lefedve csendes tűznél főzzük.
Ha fél főtt a bab, hozzáadjuk a tisztított összeaprított zöldbabot, majd készre főzzük.
A rántáshoz a felforrósított olajhoz hozzáadjuk a lisztet, összepirítjuk, levesszük a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, ráöntjük a tejet, majd a tejfölt is hozzáadjuk, jól elkeverjük, a levesből szedünk egy kevés levet a rántásra és szűrőn át visszaöntjük, felfőzzük, ízesítjük és tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.