50 dkg zöldbab /mirelit/
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 kis doboz tejföl
2 ek.finom liszt
étolaj
2 kk.pirospaprika
őrölt fehér bors
só
ételízesítő
ecet
5 dkg mini kagylótészta
petrezselyem zöld
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk.A vöröshagymát apróra vágjuk.
Elkészítés:Kevés olajon megdinszteljük a vöröshagymát,rányomjuk a fokhagymát.Beletesszük a zöldségeket,sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá és 8-10 percig együtt dinszteljük.Hozzáadjuk a zöldbabot,felöntjük a kívánt mennyiségre és készre főzzük.Ha a zöldségek megpuhultak liszttel és pirospaprikával elkevert tejföllel behabarjuk.Ecettel pikánsabbá tehetjük a levest.
Levesbetétnek mini kagylótésztát főztem bele.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.