Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Zöldbabfőzelék vegyesen Magyarosan

felvitel dátuma: 2013-06-25 15:38:41       mai nézettség: 2       nézettség: 8101
részletes recept
Zöldbabfőzelék vegyesen Magyarosan
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
1 kg zöldbab,  1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj,1 tk  pirospaprika,1tk  ételízesítő, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl,1tk 

Én vegyes zöldbabból sárga és zöld hüvelyű babból készítettem 
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

Elkészítés:
 A Sós vízben megfőzzük a feldarabolt zöldbabot. Elkészítjük a rántást úgy, hogy az olajon megfonnyasztjuk a hagymát,beletesszük az átnyomott fokhagymát , rászórjuk a lisztet, végül a piros paprikát, felengedjük egy kevés hideg vízzel és a bab főzőlevével. Hozzáöntjük a megfőtt zöldbabhoz. Mikor kellően besűrűsödik, belekeverjük a tejfölt és megszórjuk petrezselyemmel, rövid főzés után már fogyasztható. Fagyasztott zöldbabbal hasonlóan dolgozunk. Amennyiben üveges babunk van, akkor megmelegítjük levével együtt, esetleg a folyadékot pótoljuk, majd rendesen berántjuk.

Én sült virslivel tálaltam

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Hofgárt 2014 január 25

Megfőztem !!! Telitalálat.Sikerélményem van azóta, főzelék imádó vagyok,vagyunk a család/ (8 fős )Ez az egy főzelék volt ami nekem soha nem sikerült,ezért inkább nem föztem.Köszönet mindenkinek, mindenért.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 január 29

Nagyon örülök a sikernek és hogy a családnak is ízlett .Kedves egészségére mindenkinek

0/10 magdalena 2014 május 6

finom

10/10 Hofgárt Györgyné 2014 augusztus 3

2014 január óta számtalanszor főztem meg a számomra számunkra kedvencé vállt Babfőzeléket.Vegyesen zöld és sárga babból készítem.Igaz az a közmondás az ember élete végéig tanul, ha akar.Én tanultam Önöktől egy szuper főzelék elkészítését. Köszönöm,köszönöm.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi ) 2014 augusztus 3

Nagyon szívesen és kedves egészségre váljék

0/10 Nógrádi 2015 november 5

Petrezselyem helyett próbáljátok meg kaporral, ahogy Nógrádban szokás.

10/10 ondone 2017 augusztus 30

Nagyon finom lett !! Én főzőtejszint használtam és egy pici cukrot.

0/10 Csibrák Ildikó ( Csildi 2020 február 28

örülök neki hogy ízlett

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*