2 üveg konzerv zöldbab,1 fej vöröshagyma,pirospaprika,petrezselyemzöldje,2db babérlevél,4db krumpli ,2 duci gerezd fokhagyma,1-1 zöldpaprika és paradicsom,1dl olaj, só ízlés szerint. A habaráshoz: 2dl tejfől,2-3 ev.kanál liszt ,1dl viz
A hagymát apróra vágom és a zsiradékon megpárolom,hozzáadom a szétnyomot fokhagymát és amikor megérzem az illatát, beleszórom, a teáskanál pirospaprikát,felöntöm 0,5l vizzel, sózom és a meghámozott és kockára vágott krumplit beleteszem,rádobom a feldarabolt zöldpaprikát és a paradicsomot és kb 15-20 percig mig a krumpli megpuhul ,megfőzöm.Addig elkészítem a habarást: 2dl tejfőlt , 2-3 ev.kanál liszttel,pici vizzel simára keverek és amikor a krumpli megpuhult hozzáöntöm az üveges zöldbabot és kb 5-6 percig fözőm együtt,majd a habarásra merőkanállal öntök a főzelék levéből,elkeverem és szűrőkanálon a fözelék alaphoz öntöm,2 percig összeforralom,majd vágott petrezselyemmel megszórom.Feltéttel tálalom,jelen esetben lecsókolbászból készítettem a pörköltet. Megjegyzés:Ha friss zöldbabból készítem,akkor fordítva csinálom,a pörkölt alaphoz először a zöldbabot adom és amikor az félig megpuhult,akkor adom hozzá a kockára vágott krumplit, a továbbiakban ugyanúgy folytatom ,mint ahogy leirtam.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.