Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » zöldbabfőzelék ahogy Én készítem

felvitel dátuma: 2011-08-23 16:43:08       mai nézettség: 1       nézettség: 2024
részletes recept
zöldbabfőzelék ahogy Én készítem
Hozzávalók 4 személyre:

2 üveg konzerv zöldbab,1 fej vöröshagyma,pirospaprika,petrezselyemzöldje,2db babérlevél,4db krumpli ,2 duci gerezd fokhagyma,1-1 zöldpaprika és paradicsom,1dl olaj, só ízlés szerint. A habaráshoz: 2dl tejfől,2-3 ev.kanál liszt ,1dl viz

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A hagymát apróra vágom és a zsiradékon megpárolom,hozzáadom a szétnyomot fokhagymát és amikor megérzem az illatát, beleszórom, a teáskanál pirospaprikát,felöntöm 0,5l vizzel, sózom és a meghámozott és kockára vágott krumplit beleteszem,rádobom a feldarabolt zöldpaprikát ésparadicsomot és kb 15-20 percig mig a krumpli megpuhul ,megfőzöm.Addig elkészítem a habarást: 2dl tejfőlt , 2-3 ev.kanál liszttel,pici vizzel simára keverek és amikor a krumpli megpuhult hozzáöntöm az üveges zöldbabot és kb 5-6 percig fözőm együtt,majd a habarásra merőkanállal öntök a főzelék levéből,elkeverem és szűrőkanálon a fözelék alaphoz öntöm,2 percig összeforralom,majd vágott petrezselyemmel megszórom.Feltéttel tálalom,jelen esetben lecsókolbászból készítettempörköltet. Megjegyzés:Ha friss zöldbabból készítem,akkor fordítva csinálom,a pörkölt alaphoz először a zöldbabot adom és amikor az félig megpuhult,akkor adom hozzá a kockára vágott krumplit, a továbbiakban ugyanúgy folytatom ,mint ahogy leirtam.

Szakács: Márta


Film link: http://www.receptlap.hu/edit_recept?edit=1&id=4526

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*