Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Zöldbabfőzelék

felvitel dátuma: 2011-09-30 13:17:24       mai nézettség: 2       nézettség: 1410
részletes recept
Zöldbabfőzelék
Hozzávalók 1 személyre:

50 dkg zöldbab(most fagyasztottat használtam)

1 kis fej hagyma

kevés fokhagymapor

pirospaprika

2 ek. olaj

1 ek. apróra vagdalt kapor

1,5 dl tejföl

1 ek. liszt

delikát

http://www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A hagymát egészen apróra összevágom, megfuttatom az olajon, majd megszórom paprikával, és felöntöm kevés vízzel. Összefőzöm, mint egy pörköltalapot, majd ha felforr, ráteszem a zöldbabot. Átforgatom, és annyi vizet öntök rá, hogy éppen csak ellepje. Megszórom delikáttal, és fedő alatt párolom. Közben a tejfölt csomómentesre keverem a liszttel. Ha megfő a zöldbab, behabarom, és megszórom vágott kaporral. Még egyet rottyantok rajta, és készen is van. Aki szereti, pici ecetet csepegtethet bele. Én ma fasírtot készítettem hozzá.

Szakács: Timcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 szeptember 30

Nagyon jól néz ki, Bence még inkább!!!!!!!! Imádom, de nagyon ritkán fozom, mert rajtam kívul senki sem szereti. Ahogy látom, Bence nagyon, hogy még be is segít, gratula!

0/10 Timcsike 2011 szeptember 30

Köszi Anna! Nálunk nagy kedvenc, csakúgy, mint minden főzelék. Bence szivesen segédkezik a konyhában, néha alig tudom arrébb tessékelni:-))

0/10 anna51 2011 október 1

Bár kaprom nem volt, megfoztem magamnak, nagyon finom!

0/10 Timcsike 2011 október 1

Egészségedre drága Annám!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*