50 dkg zöldbab
1 kis fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem zöld
1 zellerszár
olaj
liszt
öröltbors
ecet
kevés cukor
tejföl
2 db sárgarépa
A zöldbabot hosszúkás darabokra tördelem.
A hagymát, fokhagymát apró kockákra vágom és kevés olajon kicsit megdinsztelem, a sárgarépát karikára vágom és azzal is dinsztelem, majd felengedem kb. 3 liter vízzel, beleteszem a zellerszárat és a petrezselyem zöldjét, amiből félre teszek néhányat felapritani.
Sózzuk, borsozzuk.
Amikor felfort a leves beleteszem a zöldbabot, majd puhára főzöm.
Amikor megfőtt a zöldbab a zeller és petrezselyen zöldeket kiveszem a levesből, majd hozzáadom a felaprított petrezselyem zöldet.
Elkészitem a rántást és besűrítem vele a levest. Ezután hozzadjuk a cukrot és az ecetet.
Tejföllel tálaljuk.
(Szoktam eresztékkel is késziteni elsodrok 1 tojássárgát tejjel és a levesbe csurgatom)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.