Hozzávalók
1 kg paprika vegyesen: Kápia, Bácskai, bármilyen fehér húsú,.2 nagy fej vöröshagyma .2 gerezd fokhagyma ,pici olaj
ízesítők:
1 tk só,1 kávés k bors ,egy csipet chili
A paprikákat alaposan megmostam. Kettévágtam, majd kivágtam a csumájukat.
A magokat kirázogattam.
Egy nagy fazékba gyűjtöttem.
Amikor már mind ott csücsült a fazékban, akkor lezártam a fazekat a tetővel és odatettem a tűzre.
Nagyon-nagyon lassan! melegítettem, egy óra is eltelt mikorra a tetején lévő paprikák is gyöngyöztek.
Ekkorra már bőven eresztettek levet. Így hagytam továbbra is, amíg teljesen puhák lettek.Közben az olajon megdinszteltem az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát .
Majd összeturmixoltam, teljesen krémesre (botmixerrel).
Ízesítettem, egy kicsike sót tettem rá,chilit,borsot .
Még azért hagytam hűlni egy kis adagot kenyérhez is ,mert így is finom de ételek ízesítéséhez is jól jön majd .
A többit
Forrón 2-3 dl-es üvegekbe töltöttem és csavaros kupakkal lezártam.
Száraz dunsztba raktam, majd ott hagytam kihűlni. Felbontás után hűtöbe tároljuk mert nincs benne tartósító .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.