Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Zöldség étel receptek » Zöld paprika krém

felvitel dátuma: 2014-10-16 14:54:29       mai nézettség: 4       nézettség: 2423
részletes recept
Zöld paprika krém
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók

1 kg  paprika vegyesen: Kápia, Bácskai, bármilyen fehér húsú,.2 nagy fej vöröshagyma .2 gerezd fokhagyma ,pici olaj

ízesítők:

1 tk  ,1 kávés k  bors ,egy csipet  chili

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A paprikákat alaposan megmostam. Kettévágtam, majd kivágtam a csumájukat.

A magokat kirázogattam.

Egy nagy fazékba gyűjtöttem.

Amikor már mind ott csücsült a fazékban, akkor lezártam a fazekat a tetővel és odatettem a tűzre.

Nagyon-nagyon lassan! melegítettem, egy óra is eltelt mikorra a tetején lévő paprikák is gyöngyöztek.

Ekkorra már bőven eresztettek levet. Így hagytam továbbra is, amíg teljesen puhák lettek.Közben az olajon megdinszteltem az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát .

Majd összeturmixoltam, teljesen krémesre (botmixerrel).

Ízesítettem,  egy kicsike sót tettem rá,chilit,borsot .

Még azért hagytam hűlni egy kis adagot kenyérhez is ,mert így is finom de ételek ízesítéséhez is jól jön majd .

A többit

 

 

Forrón 2-3 dl-es üvegekbe töltöttem és csavaros kupakkal lezártam.

Száraz dunsztba raktam, majd ott hagytam kihűlni. Felbontás után hűtöbe tároljuk mert nincs benne tartósító .

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*