Zöld paprika krém

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
1 kg  paprika vegyesen: Kápia, Bácskai, bármilyen fehér húsú,.2 nagy fej vöröshagyma .2 gerezd fokhagyma ,pici olaj
ízesítők:
1 tk  só,1 kávés k  bors ,egy csipet  chili

*

Elkészítés:

A paprikákat alaposan megmostam. Kettévágtam, majd kivágtam a csumájukat.
A magokat kirázogattam.
Egy nagy fazékba gyűjtöttem.
Amikor már mind ott csücsült a fazékban, akkor lezártam a fazekat a tetővel és odatettem a tűzre.
Nagyon-nagyon lassan! melegítettem, egy óra is eltelt mikorra a tetején lévő paprikák is gyöngyöztek.
Ekkorra már bőven eresztettek levet. Így hagytam továbbra is, amíg teljesen puhák lettek.Közben az olajon megdinszteltem az összevágott vöröshagymát és a fokhagymát .
Majd összeturmixoltam, teljesen krémesre (botmixerrel).
Ízesítettem,  egy kicsike sót tettem rá,chilit,borsot .
Még azért hagytam hűlni egy kis adagot kenyérhez is ,mert így is finom de ételek ízesítéséhez is jól jön majd .
A többit
Forrón 2-3 dl-es üvegekbe töltöttem és csavaros kupakkal lezártam.
Száraz dunsztba raktam, majd ott hagytam kihűlni. Felbontás után hűtöbe tároljuk mert nincs benne tartósító .