A tetejére:
A formákat kibéleljük a muffin papírral, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót, kivéve a TurbóAprítóban durvára vágott mandulát (és kivéve, ami a tetejére kell).
Robotgéppel jól összedolgozzuk a tésztát. Én nem játszadozok külön kikevergetésekkel, mert ha a robotgéppel jó hólyagosra, szép simára kidolgozzuk a tésztát, csodálatosan szép és laza szerkezetű süteményt kapunk.
Mikor kész a tésztánk, a Mesterfogás Szilikon Keverővel beleforgatjuk a durvára vágott mandulát is.
Megtöltjük a Szilikon Muffin Formánkat (ez nincs kibélelve papírral) úgy, hogy minden rész ¾ részig legyen a tésztával.
A többit a papírral kibélelt muffin formába töltögetjük, szintén csak ¾ részig.
Lenne elég Tupperos Szilikon Muffin Formám, de kislányom ragaszkodik mindig a hagyományos papíros muffinhoz, mert imádja lefejteni a sütiről a papírt. Hát legyen meg az ő kis kéréskéje is.
20-25 perc alatt megsütjük a muffinokat.
Közben előkészítjük a marcipánunkat. Jól átgyúrjuk és márványlap hiányában egy fém tepsi hátulján (én egy Zepter-es fém tepsi alján dolgoztam) kinyújtjuk vékonyra, majd 4-5 cm átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk. A tepsit és a marcipánt kicsit megporcukrozzuk, hogy ne ragadjon le a masszánk.
A kókuszreszelékünket megszínezzük a zöld mandula aromával.
Mikor megsültek a muffinok a kis marcipán körökkel betakarjuk a tetejüket és megszórjuk a zöld kókuszreszelékkel.
Nálunk nem mindenki szereti a marcipánt, így lett csak porcukorral megszórt süti is.
Elkészítéséhez javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.