Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 12 szombat Gyula névnapja

Főoldal » Zempléni Zöldbableves Palacsinta

felvitel dátuma: 2014-10-21 14:09:30       mai nézettség: 2       nézettség: 1538
részletes recept
Zempléni Zöldbableves Palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1 v hagyma,2 Ek liszt, 1 EK paradicsompüré, 1/2 l húsleves, ( lehet kockából) pirospaprika, 30 dkg bugonya, 40 dkg zöldbab, 330 g tejföl, ecet ízlés szerint, pici cukor,, bors

Palacsinta

Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 1 kk , 40g kristálycukor, 1,5 dl étolaj, 4 egész tojás, 1 l tej, 2,8 %  ( de ha sűrűnek látod a tésztát,  akkor lehet még 1 -1,5 dl tejjel hígítani.)

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 40 perc
Elkészítés:

Elkészítése:

Az olajom megpirítom a kisebb kockára felvágott hagymát,rászórom a lisztet és azt is megpirítom .
Pirospaprikát adok hozzá ,kevés húslével felöntöm és összeforralom
A kockára vágott burgonyát is a leveshez adom ,megsózom és borsozom és tovább főzöm.
Amikor a burgonya már félig megfőtt bele teszem a zöldbabot és készre főzöm.
A tejfölel cukrot, ecetet / tetszés szerint / beleteszem.

Palacsinta

Elkészítése:

A hozzávalókat jól kikeverjük simára, majd az első sütésnél a palacsinta sütőtőbe egy kevés olajt öntök felmelegítem és egy leveses merőkanállal teszek bele. A többi sütésnél nem kell olajt tenni, mert a tésztába már benne van. ( Nekem nagy sütőm, és kisebb sütőm is van, a kisebbe, csak fél merőkanállal teszek tésztát. Lehet tölteni ízlés szerint, túró, dió, dzsem mogyorókrém



 

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Zsoka néni 2015 április 28

Végre rátaláltam ezt a gyermekkorom emlêkeit idéző receptet. Tegyetek bele eg cikk fokhgymát is, egütt pirítva a hagymával. Hajrà Mikóháza, Isten éltessen Titeket mikóháziak.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*