Végre rátaláltam ezt a gyermekkorom emlêkeit idéző receptet. Tegyetek bele eg cikk fokhgymát is, egütt pirítva a hagymával. Hajrà Mikóháza, Isten éltessen Titeket mikóháziak.
Hozzávalók:
1 v hagyma,2 Ek liszt, 1 EK paradicsompüré, 1/2 l húsleves, ( lehet kockából) pirospaprika, 30 dkg bugonya, 40 dkg zöldbab, 330 g tejföl, ecet ízlés szerint, pici cukor,só, bors
Palacsinta
Hozzávalók: 40 dkg sima liszt, 1 kk só, 40g kristálycukor, 1,5 dl étolaj, 4 egész tojás, 1 l tej, 2,8 % ( de ha sűrűnek látod a tésztát, akkor lehet még 1 -1,5 dl tejjel hígítani.)
Elkészítése:
Az olajom megpirítom a kisebb kockára felvágott hagymát,rászórom a lisztet és azt is megpirítom .
Pirospaprikát adok hozzá ,kevés húslével felöntöm és összeforralom
A kockára vágott burgonyát is a leveshez adom ,megsózom és borsozom és tovább főzöm.
Amikor a burgonya már félig megfőtt bele teszem a zöldbabot és készre főzöm.
A tejfölel cukrot, ecetet / tetszés szerint / beleteszem.
Palacsinta
Elkészítése:
A hozzávalókat jól kikeverjük simára, majd az első sütésnél a palacsinta sütőtőbe egy kevés olajt öntök felmelegítem és egy leveses merőkanállal teszek bele. A többi sütésnél nem kell olajt tenni, mert a tésztába már benne van. ( Nekem nagy sütőm, és kisebb sütőm is van, a kisebbe, csak fél merőkanállal teszek tésztát. Lehet tölteni ízlés szerint, túró, dió, dzsem mogyorókrém
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.