Horváth Rozi szakácskönyvből átalakítottam paleosra a receptet. Ma készítettem ugyanis először zellerkrémlevest.
A zellergumót és hagymát megpucolom, felkockázom. A hagymát pici vajon üvegesre párolom, majd hozzáadom a felkockázott zellert, 1 perc után felöntöm 1-1,5 liter vízzel és só, bors, ételízesítő, köménnyel ízesítem, felforralom, majd közepes lángon addig főzöm, míg megpuhul a zellerhús. Aztán hagyom picit hűlni és összeturmixolom. Visszaöntöm a fazékba, majd picit felforrósítom és a kókusztejes, szezámlisztes keverékkel besűrítem, egy-két percet főzöm még. Lehet higeden és melegen is fogyasztani. Nagoyn-nagyon finom. Én zellerszárral fogyasztottam, a gyerekeknek is ízlett.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.