Nagyon fain:)
1 nagy zellergumó
5 dkg vaj
2 dl főző tejszín
ételízesítő
őrölt fehér bors
szerecsendió virág
1/2 citrom leve
A zsemlekockához:
2 db szikkadt zsemle
olíva olaj
fokhagyma granulátum
A tálaláshoz:
reszelt sajt
zeller zöld
A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu
Előkészítés:A zellert megtisztítjuk,apróra vágjuk vagy lereszeljük.A zsemléket kis kockákra vágjuk-
Elkészítés:A zellert vajon párolni kezdjük.Ízesítjük ételízesítővel,sóval,borssal,szerecsendióval.Felöntjük a kívánt mennyiségre és kb 30 percet főzzük.Botmixerrel vagy robotgéppel leturmixoljuk.Hozzáadjuk a tejszínt,kiforraljuk.A tűzről levéve citromlével ízesítjük.
A zsemlekockához:Az olíva olajba fokhagyma granulátumot keverünk és a zsemlekockákra csepegtetünk belőle majd szép aranyszínűre sütjük.
A levest zeller zölddel díszítjük , a zsemlekockákkal és reszelt sajttal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.