Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Zellerkrémleves

felvitel dátuma: 2011-11-08 16:20:08       mai nézettség: 1       nézettség: 1361
részletes recept
Zellerkrémleves
Hozzávalók 2 személyre:

1nagyobb zeller

1 hagyma

1 burgonya (elhagyható)

1 ek.étkezési keményítő

1 dl tejszín

fehér bors www.toldifuszer.hu

1-2 ek oliva oliva olaj vagy 2 dkg vaj

tisztított víz

petrezselyem

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

1.      A  zellert megmossuk, a héját eltávolítjuk és vékony darabokra vágjuk.

2.      A  hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, majd az olajon kicsit meghervasztjuk, hozzáadjuk a zellert, a burgonyát és kicsit több vízben mint ami ellepi, lassú tűzön megfőzzük.

3.      Amikor a zeller megpuhult, a tejszínt és étkezési keményítőt csomómentesen  összekeverjük (az étkezési keményítőt kevés vízben oldjuk fel, úgy nem lesz benne csomó és utána tegyük bele a tejszínt) és besűrítjük vele a levest.

4.      A végén vagy leturmixoljuk vagy botmixerrel krémesítjük, borsozzuk, ha szükséges még sózzuk.

5.      Ehetjük zsemlekockával vagy pirítóssal, sajtos piritóssal, esetleg kevés sajttal is kitűnő.

6.      Tálalásnál szórjuk meg keves petrezselyemmel.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2011 november 8

Nagyon gusztusosan van tálalva!

0/10 Helga 2011 november 8

Igyekeztem:)

0/10 Dalianisz Hajdula 2011 november 25

Nagyon tetszik nekem is a tálalása és imádom a levest.Mivel tálalod? Pirított kiflikarika? Jól látom?

0/10 Helga 2011 november 26

Köszi:) Pirított fokhagymás kifli karika.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*