Nagyon gusztusosan van tálalva!
1nagyobb zeller
1 hagyma
1 burgonya (elhagyható)
1 ek.étkezési keményítő
1 dl tejszín
só
fehér bors www.toldifuszer.hu
1-2 ek oliva oliva olaj vagy 2 dkg vaj
tisztított víz
petrezselyem
1. A zellert megmossuk, a héját eltávolítjuk és vékony darabokra vágjuk.
2. A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és felaprítjuk, majd az olajon kicsit meghervasztjuk, hozzáadjuk a zellert, a burgonyát és kicsit több vízben mint ami ellepi, lassú tűzön megfőzzük.
3. Amikor a zeller megpuhult, a tejszínt és étkezési keményítőt csomómentesen összekeverjük (az étkezési keményítőt kevés vízben oldjuk fel, úgy nem lesz benne csomó és utána tegyük bele a tejszínt) és besűrítjük vele a levest.
4. A végén vagy leturmixoljuk vagy botmixerrel krémesítjük, borsozzuk, ha szükséges még sózzuk.
5. Ehetjük zsemlekockával vagy pirítóssal, sajtos piritóssal, esetleg kevés sajttal is kitűnő.
6. Tálalásnál szórjuk meg keves petrezselyemmel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.