1/2 kg zeller
1 deciliter tejszín
fél liter húsleves
csipetnyi só, bors
egy darab vöröshagyma
kávéskanál vaj
pirított tökmag ízlés szerint
A zellert meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
A hagymát apróra vágjuk, majd a felforrósított vajon puhára pároljuk, majd beletesszük a zellerkockákat.
Megsózzuk, borsozzuk és egy rövid ideig együtt pároljuk a hagymával.
Ezután felöntjük húslevessel, és puhára főzzük a zellert.
Ha elkészült, botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, és belekeverjük a tejszínt.
Néhány percre visszatesszük a tűzhelyre és pár percig főzzük.
Tálaláskor pirított tökmaggal megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.