1 kg zeller
6 db zöldségleveskocka
10 dkg tejföl
1 ek liszt
6 dkg vaj
petrezselyem és zellerzöld
só, bors
A zellert tisztítás szeletelés után, 4 dkg felhevített vajon átpirítjuk, kevés sót hozzáadunk, átforgatjuk, a liszttel megszórjuk, egyszer- kétszer átforgatjuk, végül 2 l vízzel felengedjük.
Hozzáadjuk a zöldségeket, a 4 db leveskockát és készre főzzük.
A tűzről levett levest, kézimixerrel összemixeljük, a 10 dkg tejfölt jól kikeverjük, majd apránként merünk a levesből hozzá, miközben folyamatosan habverővel kevergetjük.
Az egészet a leveshez öntjük, végül belekeverjük a maradék 2 dkg vajat, levesgyönggyel, zöldlevéllel, borssal megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját változat
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.