Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Zelleres hagymás burgonyasaláta

felvitel dátuma: 2012-04-30 21:50:42       mai nézettség: 2       nézettség: 1690
részletes recept
Zelleres hagymás burgonyasaláta
Hozzávalók 4 személyre:

80 dkg burgonya ( nem szétfőlő fajta )
2 fej lilahagyma
30 dkg zeller gumo
, őrölt bors, borecet, porcukor, olívaolaj ízlés szerint

 

Konyhaimértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edényekűrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk és karikára várjuk.
A meghámozott zellert sós vízben majdnem puhára főzzük, és a lilahagymával együtt vékonyra szeleteljük.
A burgonya, lilahagyma, zeller karikákat váltakozva egy mély salátástálba rétehezzük.
A burgonya sorokat egy kevés őrölt borssal megszórjuk.
A vízhez teszünk porcukrot, sót, borecet és az így kapott ízesített salátaléből annyit öntünk amennyi ellepi.
Aki szereti kevés olyajat is tehet bele.
Legalább egynapig hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hideg köretként is tálalhatjuk.

Szakács: Pille


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 május 1

Nagyon klassz!!Főleg ilyen melegben!:))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*