Nagyon klassz!!Főleg ilyen melegben!:))
80 dkg burgonya ( nem szétfőlő fajta )
2 fej lilahagyma
30 dkg zeller gumo
só, őrölt bors, borecet, porcukor, olívaolaj ízlés szerint
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk és karikára várjuk.
A meghámozott zellert sós vízben majdnem puhára főzzük, és a lilahagymával együtt vékonyra szeleteljük.
A burgonya, lilahagyma, zeller karikákat váltakozva egy mély salátástálba rétehezzük.
A burgonya sorokat egy kevés őrölt borssal megszórjuk.
A vízhez teszünk porcukrot, sót, borecet és az így kapott ízesített salátaléből annyit öntünk rá amennyi ellepi.
Aki szereti kevés olyajat is tehet bele.
Legalább egynapig hagyjuk állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Hideg köretként is tálalhatjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.