250 gr burgonya
150 gr zeller
1 kiskanál száraz lestyán
1 kiskanál száraz zeller zöld
1 mokkás kanál őrölt szerecsendió
1 mokkás kanál feketebors
2 deci 30 %- s tejszín
2 evőkanál liszt
5 dkg vaj
1, 2 l víz
A zellert lereszelem, és az olvasztott vajon megpárolom. Megszórom a liszttel, megforgatom, hozzáöntöm a vizet. Belerakom a reszelt burgonyát, a fűszereket, megsózom, puhára főzöm, kb. 20 perc alatt. Félreteszem a tűzről, kicsit lehűtöm, majd bot mixerrel lemixelem. Bele keverem a tejszínt. Felteszem újra a tűzre, és kevergetés közben felforralom.
Sütőben sült kenyér kockákkal tálalom.
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.