1 nagyobb zellergumó (kb.ökölnyi,de nagyobb is lehet)
2-3 db burgonya
1 zöldségleves kocka (vagy húsleves kocka)
Egy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek tejföl
kevés olaj ,só
turmix gép
pirított kenyérkocka
A zöldségeket felaprítjuk.A hagymát az olajon üvegesre pároljuk.A zellert ráteszük,kis ideig pároljuk,majd hozzátesszük a burgonyát és felöntjük az egészet annyi vízzel,hogy ellepje.
Hozzáteszzük a leveskockát (én a képen látható bio zöldségleves kockát használtam,de termésezetesen valódi húslevessel is főzhetjük ,de az ritkán van készleten nálam )a fokhagymát és puhára főzzük.
Beletesszük a tejfölt és,ha szükséges,akkor megsózzuk.
Hagyjuk kissé kihűlni,majd leturmixoljuk. Pirított kenyérkockával tálaljuk.
A képen látszik,hogy kellemesen lágy krémes állagú lett,ezért nem süllyednek bele a kenyérkockák.:-)
Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.