Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » zebratorta a nap és éj összetevőiből

felvitel dátuma: 2012-01-09 09:06:33       mai nézettség: 1       nézettség: 1201
részletes recept
zebratorta a nap és éj összetevőiből
Hozzávalók 10 személyre:

Hozzávalók:
1 kocka margarin /25 dkg/
30 dkg cukor
4 tojás
40 dkg liszt
3 dl tej
1 kávéskanál szódabikarbóna
késhegynyi
2 evőkanál kakaópor
ízesítéshez:
a fehér részhez-citromhéj+vanília
a kakaós részhez fahéj
 

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A margarint a cukorral kikeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Ezt követően beletesszük a lisztet, a tejet és a szódabikarbónát is, jól kikeverjük, majd kétfelé osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót /szűrővel átszitálva/ és egy kis fahéjat, majd kikeverjük.
A másik felébe teszünk egy kis reszelt citromhéját+vaníliát /aroma vagy tasakos van.cuk./
Kizsírozunk, lisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk egy tortaformát /27cm/ és kanalanként beleszedjük a tészta alapanyagot, úgy hogy először a fehér tésztából 2 evőkanálnyit teszünk a tortaforma közepére /nem kell elkenni/ Erre jön 2 kanálnyi kakaós tészta. Mindig középre kell tenni az újabb adagot! Ezt a kanalazgatást addig folytatjuk, míg el nem fogy a tésztánk.
Előmelegített sütőben kis lángon készre sütjük. Kihűlés után porcukorral megszórjuk.
Tálalhatjuk önmagában, vagy bármilyen öntettel /vanília, csoki,lekvár/
 

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Kiss Tímea 2012 január 9

Kóstoltam is és nagyon finom! Kézcsók a Szakácsanak!!! :-) <3

0/10 Anyika 2012 január 9

Hálásan köszönöm Timike!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*