Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Zebratorta

felvitel dátuma: 2014-01-17 00:52:36       mai nézettség: 2       nézettség: 724
részletes recept
Zebratorta
Hozzávalók 4 személyre:
  • 6 tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 40 dkg liszt
  • 135 langyos víz
  • 255 ml olaj
  • 1 sütőpor
  • 1 kanál rum vagy aroma a kakaós feléhez
  • 2 kanál holland kakaópor
  • csipet
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A torta elkészítését mosogatás szempontjából érdemes a tojásfehérje felverésével kezdeni.
Majd a tojások sárgáját összekeverjük kézimixerrel a porcukorral, langyos vízzel,és az olajjal.
Utána következik a sütőporos liszt, majd a végén óvatosan a felvert hab.
A masszát kétfelé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót és rumot.
Most következik a türelemjáték!!
A tortaforma közepére két evőkanálnyit felváltva a kakaósból, valamint a sárga masszából rétegezünk.
Mindig csak a közepére, nem kell elkenegetni ,a következő réteg súlya ellapítja a
tésztát, és így adódik a csíkozás.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg a masszából tart.
170 fokon, 50-percig sütjük, de érdemes tűpróbát végezni .
Nagyon dekoratív, finom torta lett.

Szakács: sensory


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*