Nagyon guszta holnap elis készítem az édes szájú családomnak.
- 1 cs. Albert keksz
- 1 cs. csokoládé pudingpor
- 2,5 dl tej
- 1 dl feketekávé
- 2 ek. kakaó
- 4-5 ek. porcukor
- 10 dkg vaj
A pudingport elkeverem a kakaóporral, a feketekávéval, 4-5 ek porcukorral és a tejjel. Sűrű pudingot főzök belőle.
Még melegen belekeverem a vajat, majd a langyos masszával megtöltöm a kekszeket úgy, hogy ovális tálra vagy tálcára fektetve minden kekszet megkenek és egymáshoz ragasztom. Ezt ismétlem, amíg a krémmel megkent kekszekből hosszú kígyóforma képződik. Kívülről is bevonom a krémmel, lazán letakarom alufóliával és legalább egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap éles késsel ferdén felszeletelem, ettől lesz ilyen csíkos. Egyszerű, kellemes édesség.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.