Nagyon ötletes!!:))
Hozzávalók:
6 tojás,30 dkg porcukor,1,5 dl víz,1,5 dl olaj,37 dkg liszt,1 cs.sütőpor, 2 púpozott evőkanál kakaó.
A 6 tojássárgáját habosra keverni a 25 dkg porcukorral, folyamatos keverés mellett belecsorgatni a langyos vizet és langyos olajat, majd belekeverjük ha lehet robotgéppel a sütőporos lisztet. /vagy fakanállal/ A kikevert tésztát 2 felé osztod 1-1 tálba. Az egyik felébe teszed a kakaót.
Felvered a tojás fehérjét keményre, azt is elfelezed /az egyik fele lehet kicsit több, ezt a kakaós masszához kevered, a másikat a sárgamasszához óvatosan.
Tortaformába töltöd így: /én a tortaforma aljába és oldalára sütőpapírt teszek, de lehet olajozni és lisztezni is./
A tortaforma közepére csurgatsz 1 evőkanál világos masszát, majd ennek a tetejére 1 evőkanál kakaós masszát. Nem simítod el, csak csurgatod. Tovább is ugyan úgy kell, tehát megint csurgatsz 1 evőkanál sárgát, majd 1 evőkanál kakaós, és ezt addig csinálod míg el nem fogy.
Tehát egymás tetejére csurgatod a sárga és kakaós masszákat, de nem simítod el, majd azok sütés közbe összefolynak, így lesz zebrás. 190 fokra előmelegítve a sütőt, 170 fokon kb 1 és 1/4 órát sütöd. /Tűpróba/Rácson hagyd kihűlni
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.