Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » ZEBRA TORTÁT AHOGY ÉN CSINÁLOM

felvitel dátuma: 2012-03-25 15:45:42       mai nézettség: 2       nézettség: 930
részletes recept
ZEBRA TORTÁT AHOGY ÉN CSINÁLOM
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

 6 tojás,30 dkg porcukor,1,5 dl víz,1,5 dl olaj,37 dkg liszt,1 cs.sütőpor, 2 púpozott evőkanál kakaó.

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 75 perc

Elkészítés:

A 6 tojássárgáját habosra keverni a 25 dkg porcukorral, folyamatos keverés mellett belecsorgatni a langyos vizet és langyos olajat, majd belekeverjük ha lehet robotgéppel a sütőporos lisztet. /vagy fakanállal/ A kikevert tésztát 2 felé osztod 1-1 tálba. Az egyik felébe teszed a kakaót.

Felvered a tojás fehérjét keményre, azt is elfelezed /az egyik fele lehet kicsit több, ezt a kakaós masszához kevered, a másikat a sárgamasszához óvatosan.

Tortaformába töltöd így: /én a tortaforma aljába és oldalára sütőpapírt teszek, de lehet olajozni és lisztezni is./

A tortaforma közepére csurgatsz 1 evőkanál világos masszát, majd ennek a tetejére 1 evőkanál kakaós masszát. Nem simítod el, csak csurgatod. Tovább is ugyan úgy kell, tehát megint csurgatsz 1 evőkanál sárgát, majd 1 evőkanál kakaós, és ezt addig csinálod míg el nem fogy.

Tehát egymás tetejére csurgatod a sárga és kakaós masszákat, de nem simítod el, majd azok sütés közbe összefolynak, így lesz zebrás. 190 fokra előmelegítve a sütőt, 170 fokon kb 1 és 1/4 órát sütöd. /Tűpróba/Rácson hagyd kihűlni

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 március 25

Nagyon ötletes!!:))

0/10 Nóri 2012 március 25

Tetszik! :)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*