Nagyon finom.
1 kg krumli,6 fej közepes vöröshagyma, 3 evőkanál zsír,vagy 1 dl étolaj, 2 csapott teáskanál só, 0,5kg liszt.
A krumlit meghámozzuk,megmossuk és apródarabokra vágjuk,majd egy 3 literes fazékba tesszük,1 kávéskanál sóval,felöntjük hideg vízzel,de úgyhogy a krumlit lepje el.Majd fel tesszük és puhára főzzük.
Közben a hagymát megtisztítjuk,és felkarikázzuk vékonyra, s kislábosba tesszük rá öntjük az olajat,s meg píritjuk.Ha megpírult le kapcsoljuk a gázt alatta.
A Gázt takarékra hajtjuk,és a megfőtt krumpliról egy tálba lemerjük a lét, krumli törővel jól kidolgozzuk,majd bele tesszük a sót és a liszt felét,majd simávádolgozzuk fakanállal,s a maradék liszttel ismét jól össze dogozzuk, s utánna a gázt lekapcsoljuk alatta.
Egy közepes méretű tepsibe szaggatjuk bele. Fakanálra merítünk a masszából és evőkanállal kis darabokat szaggatunk,közben kissé a kanalat mártsuk a zsíros vagy olajos vöröshagymába. Ha teljesen ki szaggattuk,a píritott vöröshagymát egyenletesen elosztjuk rajta.
Végül előmelegített sütőben félóra alatt meg píritjuk,és melegen tálaljuk.
Nagyon finom tejföllel, vagy bármilyen savanyúsággal is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.