Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » Zalai Dödölle...

felvitel dátuma: 2012-07-26 17:38:42       mai nézettség: 1       nézettség: 2069
részletes recept
Zalai Dödölle...
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg krumli,6 fej közepes vöröshagyma, 3 evőkanál zsír,vagy 1 dl étolaj, 2 csapott teáskanál , 0,5kg liszt.

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

A krumlit meghámozzuk,megmossuk és apródarabokra vágjuk,majd egy 3 literes fazékba tesszük,1 kávéskanál sóval,felöntjük hideg vízzel,de úgyhogy a krumlit lepje el.Majd fel tesszük és puhára főzzük.

Közben a hagymát megtisztítjuk,és felkarikázzuk vékonyra, s kislábosba tesszük öntjük az olajat,s meg píritjuk.Ha megpírult le kapcsoljuk a gázt alatta.
 A Gázt takarékra hajtjuk,ésmegfőtt krumpliról egy tálba lemerjük a lét, krumli törővel jól kidolgozzuk,majd bele tesszük a sót és a liszt felét,majd simávádolgozzuk fakanállal,s a maradék liszttel ismét jól össze dogozzuk, s utánna a gázt lekapcsoljuk alatta.
Egy közepes méretű tepsibe szaggatjuk bele. Fakanálra merítünk a masszából és evőkanállal kis darabokat szaggatunk,közben kissé a kanalat mártsuk a zsíros vagy olajos vöröshagymába. Ha teljesen ki szaggattuk,a píritott vöröshagymát egyenletesen elosztjuk rajta.
Végül előmelegített sütőben félóra alatt meg píritjuk,és melegen tálaljuk.
Nagyon finom tejföllel, vagy bármilyen savanyúsággal is.

Szakács:


Film link: http://www.Receptlap.hu/Recept/ Zalai-Dödölle/ Gabimami58/ 7469

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Marice 2012 november 17

Nagyon finom.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*