Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Zalai baboskáposzta

felvitel dátuma: 2014-03-08 20:28:20       mai nézettség: 2       nézettség: 2976
részletes recept
Zalai baboskáposzta
Hozzávalók 8 személyre:
  • 50dkg cseresznyebab vagy tarkabab
  • 80dkg savanyúkáposzta
  • 40dkg füstölt csülök vagy comb
  • 3-4dl paszírozott paradicsom
  • tojásnyi zsír vagy ennek megfelelő étolaj
  • 2-3ek liszt
  • 1közepes fej vöröshagyma
  • 1teáskanál őröltpaprika
  • babérlevél
  • víz
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:
  1. A füstölthust nagyobb kockákra vágjuk,hidegvízben feltesszük főni.
  2. Az előző este beáztatott babot szintén hidegvízben kezdjük főzni,másik edényben.A babhoz teszünk 1-2 babérlevelet,és mikor már felforr sózzuk.
  3. A húst nem kell sózni,mert elég sós,mikor már kezd puhulni hozzáadjuk a kicsavart savanyúkáposztát,és puhára főzzük.Közben a babunk is megfő,összeöntjük a káposztával.
  4. A zsiradékból és a lisztből,az apróra vágott vöröshagymával rántást készítünk,hozzáadjuk az őröltpaprikát a paradicsomot,kevés vízzel higítjuk,és a leveshez adjuk.Összeforraljuk.Aki szereti erősen,főzhet bele erőspaprikát.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Etelka Simon 2014 március 20

Nagyon finom lehet, én is megfözöm nagyon szeretem a babot,a káposztát,és nagyon egészséges.Köszönöm

0/10 Jákli Judit 2014 március 20

Nagyon szívesen.Örülök,hogy tetszik.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*