Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Zabpelyhes túrógombóc

felvitel dátuma: 2011-03-23 15:18:52       mai nézettség: 1       nézettség: 2041
részletes recept
Zabpelyhes túrógombóc
Hozzávalók 4 személyre:

 ZABPELYHES TÚRÓGOMBÓC

hozzávalók 4 főre

  • 250 g  túró
  • 6 ek aprószemű  zabpehely +2 ek liszt
  • 2 db egész tojás + 3 ek víz
  • 2 ek cukor (leginkább elhagyom,mert  a párom sósan eszi)
  • 1 cs vaníliáscukor                     -//-
  •  Csipet só
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

elkészítés

  1. A túrót összekeverjük a zabpehellyel, tojással, vízzel,/ cukorral, vaníliás cukorral / és egy csipet sóval.
  2. Az így kapott tésztát legalább 20 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet.
  3. Vizezett kezünkkel közepes méretű gombócokat készítünk ,vagy,mint én is fagylaltos kanállal adagoljuk bele. (  Belenyomhatunk aközepébe lyukat és így tölthetjük keményre hűtött nutellával,vagy eperszemmel,sárgabarackkal,málnával. kb. 12 db lesz ebből az adagból)  Bő, forrásban lévő, enyhén sós vízben, újraforrástól számítva kb. 2 percig főzzük. Ezalatt feljön a víz tetejére.
  4. A vízből kiszedve pirított zsemlemorzsába,  forgatjuk és tejföllel meglocsolva porcukrozva tálaljuk. Én frissen reszelek zsömlét,vagy,ha száraz, akkor elektromos örlővel darálok rá.

      A  férjem tejfölös-sósan eszi. A lányom   ,tejfölözi és böven porcukrozza. Én hígitott ribizli lekvárral imádom. 

Szakács: kohozsu


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*