Keverd el a margarint a cukorral. Hogy könnyebb legyen, aprítsd bele, forgácsold. Apránként add hozzá a tojásokat, a vaníliát és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, végül forgasd bele a zabpelyhet és a csokit. Evőkanálnyi tésztadarabkákból formázz kicsi gombócokat. .A sütőlapra helyezve fóliával takard le, majd egy pohár aljával lapítsd szét. Ily módon egyformák lesznek, és nem ragad a kezedre.
Csoki helyett, pörkölt mogyorót, diót, aszalt ,– kandírozott gyümölcsöket is tehetsz bele.
180 fokra előmelegített sütőben 13 percig süsd
Én szinte minden héten sütök egy adagot. Az alap a zabpehely, liszt, cukor, tojás margarin, sütőpor. Annyit változtattam, hogy teszek bele egy kevés szódabikarbónát, attól ropogósabb. A margarint olvasztva teszem bele a tojásokat felverem. Először a száraz anyagokat keverem össze, majd a többit adom hozzá.
Ehhez az alaphoz mindig adok még kb. 15 dkg durvára darált diót. Próbáltam mákkal, kókusszal és mindenféle finomsággal. Most a kedvenc, kb10-15 dkg szezámmagot megpirítok kicsit és azt adom hozzá. Legközelebb kipróbálom sósan, sajttal. Szerintem bátran gondold újra az alapokat és légy kreatív. Nem tudod elrontani.