Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 11 vasárnap Ferenc, Fábiusz névnapja

Főoldal » Zabpelyhes keksz

felvitel dátuma: 2013-01-14 04:33:20       mai nézettség: 1       nézettség: 1079
részletes recept
Zabpelyhes keksz
Hozzávalók 4 személyre:

  1 csésze barnacukor
11 ek csokis chips vagy reszelt étcsoki, magok, aszalt gyümölcs darabok, kandírozott gyümölcs., ami az ízlésednek megfelel.
1 csésze Rama ( vagy 12, 5 dkg)
2-3 egész tojás
1 tk vanília
1 tk sütőpor
1 1/2 csésze liszt
4 csésze zabpehely

A csésze a mérőpohár, én kis joghurtos poharat használtam.

A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

Keverd el a margarint a cukorral. Hogy könnyebb legyen, aprítsd bele, forgácsold. Apránként add hozzá a tojásokat, a vaníliát és a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, végül forgasd bele a zabpelyhet és a csokit. Evőkanálnyi tésztadarabkákból formázz kicsi gombócokat. .A sütőlapra helyezve fóliával takard le, majd egy pohár aljával lapítsd szét. Ily módon egyformák lesznek, és nem ragad a kezedre

Csoki helyett, pörkölt mogyorót, diót,  aszalt ,– kandírozott gyümölcsöket is tehetsz bele.

 180 fokra előmelegített sütőben 13 percig süsd

Én szinte minden héten sütök egy adagot. Az alap a zabpehely, liszt, cukor, tojás margarin, sütőpor. Annyit változtattam, hogy teszek bele egy kevés szódabikarbónát, attól ropogósabb. A margarint olvasztva teszem bele a tojásokat felverem. Először a száraz anyagokat keverem össze, majd a többit adom hozzá.

Ehhez az alaphoz mindig adok még kb. 15 dkg durvára darált diót. Próbáltam mákkal, kókusszal és mindenféle finomsággal. Most a kedvenc, kb10-15 dkg szezámmagot megpirítok kicsit és azt adom hozzá. Legközelebb kipróbálom sósan, sajttal. Szerintem bátran gondold újra az alapokat és légy kreatív. Nem tudod elrontani.

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Kiss Andrea 2013 január 16

Szia Klára! Kipróbáltam a receptet és ez az első linzer-féle keksz, ami sikerült. Tudni kell, hogy mi nem használhatunk se gluténtartalmú lisztet, se tejet. De ez a keksz nagyon bejött, még így kukoricaliszttel a páromnak is ízlett a gyerekekről meg nem is szólva. Szerintem nem kell az egész tepsinyit lefóliázni a lapításhoz, elég, ha a poharat, amivel lapítod azt befóliázod. Ha kisebb golyókat formálsz, akkor azokat hagyhatod golyónak is. Nagyon fini lett.

0/10 Vincze Klára 2013 január 27

Szia Andi, örülök, hogy ízlett. Én már sokszor sütöttem és mindig más ízesítéssel. Nekem is bejön.Ma kókusszal egy fél adagot és a másik felébe darabolt diák csemegét tettem.2-3 keksz reggelire vagy napközben és nem éhezem el.Kösz a tippet, látod erre nem is gondoltam .

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*