Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 9 szerda Erhard névnapja

Főoldal » Zabpelyhes almás muffin

felvitel dátuma: 2011-10-27 12:57:08       mai nézettség: 2       nézettség: 1165
részletes recept
Zabpelyhes almás muffin
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg zabpehely

2 tojás

2 pupozott  ek. mogyoróvaj

0,3 dl olivaolaj

3,5 dl kefír

5 ek méz

1 ek. mézeskalács fűszer

2 tk.szodabikarbóna

csipetnyi

2 marék durvára darált mogyoró

2 db alma

18 szem szőlő (opcionális)

18 szem meggy (opcionális)

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:

A zabpelyhet  és a mogyorót ledaráljuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és felkockázzuk.

A mogyoróvajat összekeverjük a darált mogyoróval, mézzel,  tojással,  olajjal és kefírrel és hozzáadjuk az almát.

A száraz anyagokat zabpehely, szódabikarbóba, mézeskalács fűszerkeverék, szintén összekeverjük és a másik tál tartalmához adjuk, és összekeverjük.

A sütőformába beletesszük a papírkapszlikat és megtöltünk a masszával. A végén  beleteszünk muffinonként  3-3  meggyet vagy szőlőszemet.

Előmelegített sütőben 180 C 15 perc alatt megsütjük.

 

Az eredeti eredeti recept itt található: http://www.nosalty.hu/recept/zabpelyhes-muffin

Pár napja sütöttem muffint és még élénken élt bennem az állaga, a megadott mennyiségek láttán, és a zabpehellyel  tartó hosszú  sütési kapcsolatom okán kissé átalakítottam a receptet.  Lehet, hogy az eredeti jobb, de az állaga tekintetében biztosra akartam menni.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*