25 dkg zabpehely
2 tojás
2 pupozott ek. mogyoróvaj
0,3 dl olivaolaj
3,5 dl kefír
5 ek méz
1 ek. mézeskalács fűszer
2 tk.szodabikarbóna
csipetnyi só
2 marék durvára darált mogyoró
2 db alma
18 szem szőlő (opcionális)
18 szem meggy (opcionális)
A zabpelyhet és a mogyorót ledaráljuk. Az almát megmossuk, magházát eltávolítjuk és felkockázzuk.
A mogyoróvajat összekeverjük a darált mogyoróval, mézzel, tojással, olajjal és kefírrel és hozzáadjuk az almát.
A száraz anyagokat zabpehely, szódabikarbóba, mézeskalács fűszerkeverék, só szintén összekeverjük és a másik tál tartalmához adjuk, és összekeverjük.
A sütőformába beletesszük a papírkapszlikat és megtöltünk a masszával. A végén beleteszünk muffinonként 3-3 meggyet vagy szőlőszemet.
Előmelegített sütőben 180 C 15 perc alatt megsütjük.
Az eredeti eredeti recept itt található: http://www.nosalty.hu/recept/zabpelyhes-muffin
Pár napja sütöttem muffint és még élénken élt bennem az állaga, a megadott mennyiségek láttán, és a zabpehellyel tartó hosszú sütési kapcsolatom okán kissé átalakítottam a receptet. Lehet, hogy az eredeti jobb, de az állaga tekintetében biztosra akartam menni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.