Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Zabpehely keksz diós-csokis

felvitel dátuma: 2014-08-28 23:02:22       mai nézettség: 1       nézettség: 2442
részletes recept
Zabpehely keksz diós-csokis
Hozzávalók 6 személyre:
15 dkg zabpehely
10 dkg dió
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg étcsoki ( minőségű, 60-70%)
1 tojás
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 15 perc

Elkészítés:
Diódarálón ledarálom a zabpelyhet és a diót, az étcsokit apróra vágom.
A sütőt előmelegítem 180 fokra, a gáztepsit (34x34 cm) sütőpapírral kibélelem.
A megolvasztott vajat a cukorral és tojással jól kikeverem, ezt lehet géppel, majd hozzáadom a dió, zabpehely, csipet  és sütőpor keverékét és tovább keverem. Tejföl sűrűségű masszát kapok.
Belekeverem az aszalt gyümölcsöt, és kanállal diónyi kupacokat helyezek el a tepsibben, nem teszem közel egymáshoz, mert sülés közben szépen elterülnek.
Sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
A fenti mennyiség 25 db kekszhez elegendő
Szakács: LigetiK


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*