Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 17 csütörtök Rudolf névnapja

Főoldal » Yasai to toriniku no kuwayaki

felvitel dátuma: 2011-04-27 03:05:28       mai nézettség: 1       nézettség: 2867
részletes recept
Yasai to toriniku no kuwayaki
Hozzávalók 4 személyre:
  • 400 g csirkecomb filé

    Pác:
  • fél ek sake
  • 1 ek szójaszósz
  • kevés gyömbérlé vagy paszta

     
  • 300 g renkon (lótuszgyökér), nyersen is jó, de én az előfőzöttet szoktam venni, ha nyersen vesszük, akkorleszeletelve áztassuk ecetes vizbe
  • 3 kabu (sörretek)
  • 2 eringi gomba (nagy tölcsér alakú fajta)
  • só, bors

    Szósz: 
  • 1 ek sake (száraz fehérbor)
  • 2 ek mirin (édes fehérbor)
  • 3 ek szójaszósz
  • kevés cukor

    katakuriko (burgonyakeményitő)
Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

3-4 cm-es kockákra vágjuk a csirkét, 10 percre bepácoljuk.
A gombákat és a sörretkeket is felszeleteljükk, kicsit a zöld száruk is maradhat, izletes. 

Kevés olajon pirosra sütjük a zöldségek (lótuszgyökér, sörretek, gomba) mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk. majd kiszedjük egy tányérba.

A húst keményitőbe forgatjuk, majd az előző serpenyőben megsütjük, és rázogatás közben hozzáöntjük a szószt.
Jól beleforgatjuk a húst, hozzáadjuk a zöldségeket is, és összekeverjük.
Addig sütjük, amig karamellizálódik a szósz, majd tálaljuk. 

Jó étvágyat kivánok!!

Szakács: Julcsi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*