1 kg vaddisznócomb
10 dkg kolozsvári szalonna
Fél kg gévagomba
3 vöröshagyma
3-4 fokhagyma
1 paradicsom
1 paprika
pirospaprika
10 db borókabogyó összetörve
csipet csombor
2-3 dl jóféle vörösbor
zsír
só
A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint adjunk még hozzá a zsiradékot.
Az apróra vágott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk rá a pirospaprikát. A nagyobb kockára vágott húst tegyük rá, pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd a fűszereket. Lehet kész lecsót is.
Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot.
Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá az nagyobb darabokra vágott gévagombát
Főtt krumplival, savanyúsággal tálalhatjuk
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.