Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 29 kedd Péter névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » Vörösboros vaddisznó pörkölt gévagombával

felvitel dátuma: 2013-12-04 06:14:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1284
részletes recept
Vörösboros vaddisznó pörkölt gévagombával
Hozzávalók 1 személyre:

 

    1 kg vaddisznócomb

    10 dkg kolozsvári szalonna

     Fél kg gévagomba

    3 vöröshagyma

    3-4 fokhagyma

    1 paradicsom

    1 paprika

    pirospaprika

    10 db borókabogyó összetörve

    csipet csombor

    2-3 dl jóféle vörösbor

    zsír

    só

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

  A feldarabolt kolozsvári szalonnát süssük ki, szükség szerint adjunk még hozzá a zsiradékot.

Az apróra vágott hagymát a szalonnán pároljuk üvegesre, majd az edényt félrehúzva szórjuk a pirospaprikát.   A nagyobb kockára vágott húst tegyük , pirítsuk fehéredésig, majd keverjük hozzá vágott paprikát, paradicsomot, fokhagymát, majd a fűszereket. Lehet kész lecsót is.

  Közepes lángon pörköljük, s kis adagonként vörösborral pótoljuk a folyadékot.

  Mikor már majdnem elkészült, tegyük hozzá az nagyobb darabokra vágott gévagombát

  Főtt krumplival, savanyúsággal tálalhatjuk

  

Szakács: Klárika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*