Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 8 kedd Dénes névnapja

Főoldal » Gyümölcs étel receptek » Vörösboros szőlős csirkemáj

felvitel dátuma: 2018-09-26 19:30:01       mai nézettség: 7       nézettség: 872
részletes recept
Vörösboros szőlős csirkemáj
Hozzávalók 3 személyre:

3 db. csirkemáj
10 dkg. fehér szőlő
6 szelet szendvicskenyér

bors
fél dl. édes vörösbor
10 dkg. vaj

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:

A májat mossuk, lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. 
Egy sütőedényben 5 dkg vajat felforrósítunk, a kenyerek mindkét oldalát megpirítjuk benne, kiszedjük.
A sütőedénybe tesszük a másik 5 dkg. vajat, majd a fűszerezett májak mindkét oldalát megsütjük, ( kb. 7 perc, a lényeg, hogy ne legyen véres leve, amikor elvágjuk! )
Amíg sül a máj, a szőlőt mossuk kettévágjuk és a magját kiszedjük.
A visszamaradt vajhoz öntjük a bort, egyszer felfőzzük, hozzáadjuk a szőlőt, ezzel is felforraljuk, majd a pirítóst a májjal megrakva, a szőlős szaftot köré öntve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!

Szakács: Kata


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*