3 db. csirkemáj
10 dkg. fehér szőlő
6 szelet szendvicskenyér
só
bors
fél dl. édes vörösbor
10 dkg. vaj
A májat mossuk, lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk.
Egy sütőedényben 5 dkg vajat felforrósítunk, a kenyerek mindkét oldalát megpirítjuk benne, kiszedjük.
A sütőedénybe tesszük a másik 5 dkg. vajat, majd a fűszerezett májak mindkét oldalát megsütjük, ( kb. 7 perc, a lényeg, hogy ne legyen véres leve, amikor elvágjuk! )
Amíg sül a máj, a szőlőt mossuk kettévágjuk és a magját kiszedjük.
A visszamaradt vajhoz öntjük a bort, egyszer felfőzzük, hozzáadjuk a szőlőt, ezzel is felforraljuk, majd a pirítóst a májjal megrakva, a szőlős szaftot köré öntve tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.