Igen tarhonyával isteni! Koszi a receptet!
1 kg pulyka zúza
3 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 db paprika /az egyik lehet hegyes erős /
2 db paradicsom
2 dl száraz vörösbor
só
1 tk. őrölt kömény
1 kk. őrölt fekete bors
1 ek. pirospaprika
2 ek zsiradék /liba,sertés zsír/
Előkészítés: A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra , paprikákat kisebb kockákra aprítjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk és szintén felkockázzuk. Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A bort "félidőben" adjuk hozzá.
Köretnek szerintem a tarhonya a legjobb, de galuskával, főtt burgonyával is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.