Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 15 kedd Anasztázia, Tas névnapja

Főoldal » Hús étel recept » Vörösboros /pulyka/ zúzapörkölt

felvitel dátuma: 2011-11-20 09:20:45       mai nézettség: 1       nézettség: 4394
részletes recept
Vörösboros /pulyka/ zúzapörkölt
Hozzávalók 4 személyre:

1 kg pulyka zúza

3 fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

2 db paprika /az egyik lehet hegyes erős /

2 db paradicsom

2 dl száraz vörösbor

1 tk. őrölt kömény

1 kk. őrölt fekete bors

1 ek. pirospaprika

2 ek zsiradék /liba,sertés zsír/

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 120 perc
Elkészítés:

Előkészítés: A zúzát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát apróra , paprikákat kisebb kockákra aprítjuk. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk és szintén felkockázzuk. Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a köményt és pár percig pirítjuk. Beletesszük a paprikát, paradicsomot, 8-10 percig pároljuk. Rátesszük a zúzát, sózzuk,borsozzuk és addig pároljuk míg a saját levét elfövi. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A bort  "félidőben" adjuk hozzá.

Köretnek szerintem a tarhonya a legjobb, de galuskával, főtt burgonyával is kínálhatjuk.

étvágyat kívánok hozzá.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 20

Igen tarhonyával isteni! Koszi a receptet!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*