De finom! Így szeretem én is!
1,5 kg marhalábszár
3 fej vöröshagyma
4-5 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
2 db paprika /az egyik lehet hegyes erős /
2 dl száraz vörösbor
1 kk.őrölt kömény
1 ek. pirospaprika
só
1 mk.őrölt bors
2 ek.sertés zsír
Előkészítés: A húst alaposan megmossuk, felkockázzuk. A vöröshagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk.
Elkészítés: A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát és egy-két percig pirítjuk. Rászórjuk a köményt, hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és 10-15 percig pároljuk. Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk és kevergetve többször a zsírjára pirítjuk. Mindig csak kevés vizet aláöntve lefedve hagyjuk párolódni. Ha a hús puhulni kezd ráöntjük a bort és addig pároljuk míg a hús teljesen puha lesz. Akkor jó, ha rövid, tartalmas szaftja van.
Köretnek tarhonyát,galuskát vagy főtt burgonyát készíthetünk mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.